Pladebearbejdning

Vi, KKP Adviser & Produktion A/S, råder over de nyeste teknologier inden pladebearbejdning: laserskæring og revolverstansning. Laserskæring af plader foregår med præcision helt ned til 0,1 mm i størrelser op til 6200 x 2050 mm. Tykkelsen for stål og rustfri stål er op til 25 mm og for aluminium op til 15 mm. Vi laserskærer i metal (inkl. laserskæring i rustfrit stål), aluminium, messing og kobber.

 
Laserskæring

Laserskæring er en teknik inden for pladebearbejdning, der i de sidste to årtier har udviklet sig enormt stærkt. Teknologien er blevet så avanceret og præcis, er det er blevet en afgørende integreret del af moderne metal produktion.

En laserskæring er en teknik, hvor et emne eller en plade bliver skåret i eller skåret ud med en laserstråle fra en CNC (Computer Numerical Control) styret maskine.

 

Laserskæring har mange fordele:

  • Den kan i grunden skære en hvilken som helst form i en plade
  • Laserskæring er meget omstillingshurtigt, både når det kommer til emnestørrelse, til den efterspurgte udskæring og til materialets tykkelse og art.
  • Laserskæring kan, principielt, skære i et hvilket som helst materiale, men det er ikke alle materialer, der lige hensigtsmæssigt kan tåle læserskæringen. Metaller med stor varmeledningsevne, som fx aluminium og kobber, kræver meget mere kraft på laseren, derfor skæres der ikke i tykke elementer i disse metaller. Til gengæld er det ikke noget problem med metaller, der ikke har lige så stor varmeledningsevne. Derfor er laserskæring i rustfri stål særdeles velegnet.

Vores laserskæring foretages med brug at vores kunders egne tegninger, eller tegninger lavet i samråd med os. Vi arbejder både med tegninger i 2D og mere avancerede tegninger i 3D, alt efter kundens ønske og emnets kompleksitet. Vi udfører også indgravering af tal, logoer og lignende.

 
Revolverstansning

Revolverstansning er en teknik, hvor en CNC maskine i besiddelse af adskillige forskellige værktøjer, får disse værktøjer til at udføre nogle bestemte stanseopgaver. Lavpraktisk fortalt, så foregår revolverstansning ved, at en plade eller et emner bliver ført ind under CNC maskinen her laver værktøjerne, alt efter opsætning, et hul i ønsket form, forsænkninger og mange andre konturer.

Der hvor revolverstansning virkelig udmærker sig inden for pladebearbejdning, er ved dets muligheder for ikke at fastlåse udformningen af pladen eller emnet i CNC maskinen, og dermed kan man hurtigt og ubesværet ændre emnernes mål, omfang, størrelse og udstrækning, uden de store økonomiske omkostninger. Vores revolverstansere har en materiale udnyttelsesgrad, som man ikke finder hos ældre stansere. Revolverstansere er specielt gode, når der i forvejen er udført andet pladearbejde på emnet, som fx gevind, karvesnit og lignende.


Fordelene ved vores revolverstansning er, at det:

  • Giver høje produktionshastigheder og god kvalitet

  • Giver meget lille varme stimuli af pladen eller emnet

  • Bliver nemt en integreret del af produktionsforløbet

  • Giver en høj omstillingsevne i produktionen

Resolverstansning er meget Lean kompatibel og ideal til brug af større serie produktioner, da dens hurtige omstilling sænker produktionsomkostningerne anseeligt.

Laserskæring og revolverstansning er komplementerende teknikker, hvor pladearbejdets design og materiale bestemmer den mest formålstjenlige fremstillingsmetode.

Kontakt os