Outsourcing

Små og mellemstore virksomheder med normalt 10-100 ansatte er dem, vi arbejder for. Den størrelse virksomhed er typisk stor nok til at have fordel af outsourcing, men har ikke altid mulighed for selv at finde den rette samarbejdspartner udenfor Danmark.


KKP Adviser & Produktion A/S er vores kernekompetence og fokus levering og kvalitet med omkostningsbesparelser. Vi har i mere end 25 år hjulpet små og mellemstore virksomheder, især i industrien, med produktion af metalemner i Tjekkiet. Vi har et rigtig godt og tæt samarbejde med vores tjekkiske producenter. Det giver fleksibel produktion for vores kunder – i en høj kvalitet med ugentlige leverancer.


En del af vores styrke er vores samkørsel fra leverandører til kunder. Det fungerer ugentligt som vist i figuren.

Som vist i figuren kombinerer vi leverancer fra vores samarbejdspartnere. Nogle kunder får leverancer fra flere samarbejdspartnere, da hver producent er specialiseret i de metalemner, de laver. Vores lokale chauffør giver hver palle en adresse-mærkat i Tjekkiet, og vi kører varerne direkte til vores kunder. Vi pakker i Tjekkiet om fredagen og levering sker efterfølgende mandag eller tirsdag.

 

Med vores kunders samlede mængder opnår vi billigere transport pr. palle ved at optage pladsen på en stor del af lastbilen – nogle gange en hel lastbil. Mængden af vores kunder giver således en samlet transportbesparelse. Ved at fylde store dele eller hele lastvognen betaler vi en pris på 370 – 400 DKK pr. palle. Ellers er prisen 640 – 1500 DKK ved fx under 5 paller. Dermed opnår vores kunder og vi en prisreducering på typisk omkring 30%. Vi har også igangsat et projekt for at nedbringe vores CO2-bidrag i transporten.

 
Principperne i outsourcing

Outsourcing går ud på at lade en anden virksomhed stå for en del af din værdikæde. Det kan fx være produktudvikling, produktion eller salg. Ved at lade en anden virksomhed stå for dele til sin produktion, kan man som virksomhed fokusere på sine kernekompetencer.

 

Ved at outsource din produktion falder dine faste omkostninger til løn og lager – det kan være med til at gøre dine produkter billigere. Ofte sker outsourcing til udlandet pga. pris.

 

Outsourcing må ikke forveksles med offshoring. Flytter du en del af din virksomhed, og dermed en del af din værdikæde til et andet land, så er det offshoring. outsourcing står andre for produktionen med fokus på en bestemt del af jeres værdikæde.

 

Værdikæden er de processer, der sker når dit produkt bliver tilført værdi fra I modtager råmaterialet til kunderne modtager slutproduktet. Dine kernekompetencer skal gerne ligge i de processer, hvor du tilføjer den største værdi til dit produkt. Det kan fx være, at I er specielt gode til produktudvikling eller til at lave en speciel anordning eller svær montering i jeres produkt.

Der vil være dele i din værdikæde, som andre er bedre til. Disse dele kan med fordel outsources.


Fordelene ved at outsource:

  • Det sænker dine faste omkostninger til lønninger mm.
  • Du kan fleksibelt øge og sænke din produktion i forhold til efterspørgslen, uden at skulle investere i eller sælge maskiner
  • Det øger dit fokus, og dermed styrke af dine kernekompetencer
  • Det giver dig mulighed for at rådføre dig med specialister inden deres kernekompetencer