Overfladebehandlinger af mange forskellige produkter

Hos KKP Adviser & Produktion råder vi over adskillige metoder inden for de mest almindelige overfladebehandlinger, og sammen kan vi finde ud af hvilken behandling, der egner sig bedst til lige præcis dit emne. Vi råder over blandt andet metoder som: Elektrogalvanisering, varmgalvanisering, eloxering, pulverlak, vådlak, fornikling og forchromning.

Se også hvilke andre overfladebehandlinger vi tilbyder.

Galvanisering

I KKP tilbyder vi elektrogalvanisering og varmgalvanisering af dit emne.

Elektrogalvanisering

Ved elektrogalvanisering, almindeligt omtalt som el-galvanisering, sænker vi emnet ned i et kar med zinkholdig væske, hvorefter der bliver ledt strøm igennem. Det frigører zinken og får den til at klæbe til dit emne. Dette gør emnet elektrogalvaniseret. Elektrogalvanisering er dog generelt ikke lige så modstandsdygtigt og holdbart som varmgalvanisering, hvilket er grunden til at elektrogalvanisering, som oftest benyttes til elementer der ikke placeres på udsatte steder og som regel indendørs. Elektrogalvanisering er som ofte den overfladebehandlingsmetode vi bliver efterspurgt, fordi det i de fleste tilfælde er tilstrækkeligt og det er billigere end varmgalvanisering.

Varmgalvanisering

Ved varmgalvanisering dyppes elementet i smeltet zink. Varmgalvaniseringen er en kemisk proces, hvor zinken danner stoffet zinkoxid, hvilket beskytter stålet eller jernet mod fremmede elementer, der kan få emnet til at ruste. Varmgalvaniseringen gør emnet utroligt modstandsdygtigt over for slag og skræmmer, hvilket gør dit produkt utroligt holdbart.

Eloxering

Eloxering, eller anodisering/aluksering, er en elektrokemisk proces, der forøger tykkelsen på aluminiummet, ved et oxidlag som integreres i emnets overflade. Aluminiumsoverfladen kan i sig selv være meget blød og dermed modtagelige overfor korrosion. Ubehandlet aluminium bliver også glansløst og kedeligt at se på med tiden, derfor tilbyder vi eloxering af dit emne, hvilket får aluminiummet til at bevare udseendet i mange år.

 

Andre overfladebehandlinger

 

Maling og lakering

Inden for maling og lakering tilbyder KKP, pulverlak, vådlak, fornikling og forchromning. Vi håndterer opgaver op til korrosionskategori C5-M med fokus på kvalitetsniveauet i alle delprocesser.

Pulverlak og vådlak

Pulverlakering foregår ved at emnet belægges med et lag pulver der er termohærdende, herefter hærdes lakeringen i en ovn.

Fordelene ved pulverlakering er at:

 • Den giver en ridsefast overflade
 • Den er modstandsdygtig overfor kemisk påvirkning
 • Den har en god vedhæftning
 • Den har en god modstandsdygtighed overfor vind og vejr
 • Den har en høj korrosionsstabilitet
 • Lakeringen revner ikke, hvis man bukker emnet.

Vådlak er en flydende lak, der påføres emnet via valser. Herefter varmtørres lakken for at få en god og stærk hærdning.

Fordelene ved vådlakering er at:

 • Den er ridsefast
 • Modstandsdygtig overfor kemisk, korrosiv og mekanisk påvirkning
 • Den er elastisk
 • Den er modstandsdygtig overfor UV-stråling
 • Den behøver ikke en høj hærdetemperatur
 • Den fås i mange forskellige farver
Fornikling og forchromning

Fornikling og forchromning er velegnet som overflade, hvis man ønsker et kosmetisk flot finish fx i badeværelset eller på bilen.

Fornikling er en måde at overfladebehandle, hvor man tager et emne af plast eller metal og pålægger en belægning af nikkel. Inden for fornikling er der elektrolytisk fornikling, der udføres ved elektroplettering, og kemisk fornikling, også kaldet strømløs fornikling, der foretages ved at bade emnet i en opløsning af særlige kemikalier og nikkelsalte.

Forchromning er en overfladebehandling, hvor man pålægger en metalbelægning af chrom via elektroplettering. Vi kan forchrome et emnet ved glansforchromning eller hårdforchromning, alt efter om man ønsker et henholdsvis kosmetisk pænt finish eller et slidstærkt emne.

operatør der udfører almindelige overfladebehandlinger.

Kontakt os med det samme.